Lussebullar
Eget recept för ca 20 lusskatter
50 g jäst
100 g smör
1 dl mjölk
1,5 dl grädde
1 ägg
7-8 dl vetemjöl
1dl socker
1 g saffran (2 påsar)
1/4 tsk salt
Stöt saffranet, smölt smöret tillsammans med saffranet (mer smak då), häll i mjölk och grädde, värm till 37 grader, smula ner jästen, häll över degvätskan, lös upp jästen, tillsätt sedan socker, salt, ägg och vetemjöl, arbeta ihop degen, den ska vara lite kladdig, låt jäsa i 30 min, baka ut till lussekatter eller längder. Låt jäsa ytterligare 30 min, pensla med ägg, (jag har alltid på pärlsocker och russin), grädda i 7-8 minuter i 225 grader i mitten av ungen.
50 g jäst
100 g smör
1 dl mjölk
1,5 dl grädde
1 ägg
7-8 dl vetemjöl
1dl socker
1 g saffran (2 påsar)
1/4 tsk salt
Stöt saffranet, smölt smöret tillsammans med saffranet (mer smak då), häll i mjölk och grädde, värm till 37 grader, smula ner jästen, häll över degvätskan, lös upp jästen, tillsätt sedan socker, salt, ägg och vetemjöl, arbeta ihop degen, den ska vara lite kladdig, låt jäsa i 30 min, baka ut till lussekatter eller längder. Låt jäsa ytterligare 30 min, pensla med ägg, (jag har alltid på pärlsocker och russin), grädda i 7-8 minuter i 225 grader i mitten av ungen.
Kommentarer
Trackback