Noppa ögonbrynen

Bland det värsta jag vet är att noppa ögonbrynen. Oftast så brukar Sandra göra det åt mig, mkt bättre när någon annnan gör det. Men nu är det nyår imorgon och jag verkligen måste fixa dom. Så nu blir det blodsvett och tårar.


Nyårsfest

Alla mina vänner är välkomna på nyårsfest i Gräsö Församlingshem!

Vi kommer att bjuda på middag till ett självkostnadspris på 150 kr, samt dricka till maten.
Svara mig senast onsdag 30/12 kl. 12,00.


Inte många dagar kvar

På det här året är det inte många dagar kvar. Det har gått helt hiskeligt fort. Tänker skriva ett inlägg om vad året innehållt, men jag tar det senare. Jobbar imorgon oxå, sen hoppas jag på att vara ledig resten av året. Jag är trött just nu, mycket trött, men på ett bra sett.

Julaftonsmorgon

Jag undrar vad jag gör vaken nu, har varit vaken säkert minst en timma. Jag kan inte sova. Låg bara och snurrade. Så det slutade med att jag lag mig här i soffan och kikade på julgranen och lite på teve. Fast det var inte mycket att titta på så jag slog igång laptopen istället, och nu ligger jag här under filten och vet egentligen inte vad jag tänkte att jag skulle skriva här mer än att jag önskar alla en god jul!

När man var liten var det ju så pirrigt med julen, nu känns det mest jobbigt, man ska ha fintstädat, undan plockat, granen ska in och mat i dess oändlighet. Dessutom måste man umgås med all släkt och vänner vilket inte alltid är uppskattat, men ofta iaf.

Idag så ska jag börja dagen med att åka till stallet och fixa hästarna så det är klart för dagen. Lämna lite julklappar till alla i stallet, jag och sandra har fixat till dom i stallet. Sen blir det hem och äta frukost och duscha tillsammans med Martin. Halv elva färjan tar vi över till Gräsö och ska fira julafton hos Martins äldsta bror och sambo och barnen, och där är även Martins pappa och nya kvinna, Martins andra bror och sambo, Martins brors föräldrar samt Martins mamma. Det kommer att bli jätte mysigt. Själv är jag nykter och kör idag. Vågar inget riktigt annat eftersom jag är lite skeptisk efter allergischocken, så det blir inte mkt till att äta i godisväg. Jag kommer att gå ner ännu mer under julen, men det gör faktiskt inte så mycket.

Imorgon beger vi oss till mina föräldrar för att fira julafton fast på juldagen. Det kommer bli jätte mysigt. Annandagen blir antagligen att vi åker till Martins mamma. Det är mycket man behöver sprida ut under dessa dagar, men det kommer nog att gå bra. Det blir nog riktigt mysigt.

Jag har dessutom en jätte fin klänning jag ska ha idag och på nyår hade jag tänkt. Så det kommer nog bli riktigt bra.

Martin hade jag tänkt fixa en riktigt fin julklapp till, men jag har helt enkelt inte hunnit, men han fyller ju år snart, så han kanske får en lite dyrare då.  Nu har jag bara hittat en liten grej som jag bara var tvungen att köpa. Kan inte skriva ut det här eftersom jag inte vet om Martin läser det här eller inte.


Inte så bra bild, men jag kl 5,20 på julaftons morgon med den fina fina julgranen som Martin huggit ute på ön!

Rosig om kinderna

Idag hettar det riktigt om kinderna. Jag kunde inte sova i morse så jag åkte ut till stallet och fixade hästarna innan jag började jobba imorse. Riktigt skönt att ha det gjort. Jobbar delad tur idag så jag är hemma ett par timmar nu. rätt skönt faktiskt. Ska ta mig till konsum hade jag tänkt och slå in lite julklappar sen. Just nu ligger jag på soffan och softar lite. Skönt.


kolla vad rosig jag är om kinderna, det hettar riktigt.

Det är vackert i eftermiddag

Visst skulle man kunna ta en bild på hur vackert det är ute, men det blir ändå inte så vackert som det är. Solen var alldeles eldröd när jag åkte hem från stallet, träden tyngdes av snön. Det var bara sååå vackert. Nu har jag riktig julkänsla. Helt underbart. Hade varit skönt om man hade varit lite piggare. Blir nog ingen ordentlig julstädning idag. Jag orkar inte helt enkelt. Jag sitter i soffan och kikar ut genom fönstret, himlen är rosa blå och snön är tung på ballkongräcket. Nu är det vinter. Det är underbart! Hoppas det får ligga kvar och vara kallt ordentligt. skulle vara så skönt.

Omtumlad och trött

Jag är så fruktansvärt trött, ögonen hänger, huvudet känns tugnt. Jag är nog både trött och matt efter natten. Jag mår helt klart bättre. Men jag är fortfarande lite rädd, omtumlad och skärrad. Med all rätt. Det var en tuff natt. Men det känns skönt att det inte var värre än vad det var. Jag har varit i stallet, men tagit det lugnt. Vilat emellan. Jag måste lyssna på min kropp, annars kommer det aldrig att gå. Det här är bland det värsta jag varit med om med mig själv. Det finns inga ord att beskriva med hur det har känts inatt. Nu är jag mest lite dåsig och trött.


Osminkad och trött, uppkrupen i soffan.

Att inte kunna andas

Halsen sväller, känns bedöva, känns som det ligger ett lock över luftstrupen, sludder vid tal, rädsla, panik, ångest.

Det är vad jag upplevt i natt. Något igår gjorde att jag svällde i halsen och kunde inte andas normalt.

-Martin, jag kan inte andas, vi måste åka till akuten.
-Ta det lugnt, skämtar du.
-NEJ! Vi måste åka nu, det blir bara värre.

Vi kastade oss ut i bilen och det gick mer än lagligt in till Östhammars akuten. Där vart vi insläppta och läkare, ssk och usk tog hand om mig på en gång. Fick berätta lite, de tog puls, blodtryck och saturarion (syersättning i blodet), eftersom jga låg bra i saturationen så behövde de inte sätta någon nål, utan jag fick adernalin subcutant (i fettvävnaden i magen), antihista min, och en kortisoncoctail. Men det ville inte släppa, det kändes fortfarande konstigt i halsen. Så jag fick inandas adernalin, flera gånger. Jag satt på britsen, inlindad i massor med filtar, och skakade och frös. Antagligen hade detta bilvit utlöst utav kylan, eller något annat. Efter ca 2½ timma så fick vi åka hem. Eftersom min jacka var blöt efter vår snöprommenad så fick jag med mig filten jag var inlindad i, det var -13 när vi skulle åka hem. Pulsen skenade emellanåt och jag skakade.

Nu har jag vaknat, sjukskrivit mig från jobbet ikväll, jag är alldeles för skärrad och sluddrar lite i talet fortfarande. Ska ner till apoteket och hämta ut adrenalinpennor, så jag kan ha om det händer igen. Det var superbra personal på akuten och det var bara jag som var inne, så de satt hos mig och pratade och pysslade. Tog blodtryck ofta och puls. Jag svarade bra på behandlingen men de behöll mig en timma för observation även fast jag var stabil hela tiden.

Det är konstigt, ibland står jag som den som tar hand om det som händer, men inatt var jag den som allt hände omkring. Det kändes väldigt konstigt, men det känns skönt att jag mår bra nu iaf. Imorgon ska jag till jobbet igen.


Hej mitt vinterland

Idag begav jag mig ut till stallet, blev lite bilder tagna med mobilen. Pyltade på mig ordentligt så det vart aldrig kallt. Jag låter bilderna tala i det här inlägget.


Påväg till stallet, det var riktigt halt idag.


Skogstur på Karri


Vattar


Vattar löslongeras på banan

Julklappsklart

Igår eftermiddag åkte jag och Martin in till uppsala för att fixa klart de sist julklapparna. Vi är klara med alla utom en. En kaffepanna till Christel, var sjutton hittar man en sån?! Vi letade igenom hela Gränby och inte en enda. Ska ner och kika på järnaffärn idag om det finns någon där, dom har det mesta så jag hoppas att jag hittar någon där. Känns skönt ändå att vi är klara så långt iaf. I år var det inte allt för krångligt att hitta alla julklappar iaf. Har varit in till uppsala två gånger så det var inte så farligt ändå. Martin har jag iofs kvar, men vet inte alls vad jag ska hitta på och köpa, eller jo det vet jag men vet inte när jag ska hinna. Martin fyller år i början på januari så jag har samma bekymmer om ngn vecka eller två iaf. Men men. Det löser sig.

Nu ska jag vila lite framför teven innan jag beger mig ut till stallet.

Snö Snö Snö

Somnade i soffan igår kväll, orkade inte förflytta mig till sängen så jag sov så skönt i soffan hela natten. Martin är ute i skärgården med grabbarna så jag hade iaf inget sällskap i sängen, så var jag sov spelade egentligen ingen större roll. Inte att jag skulle sova hos någon annan utan om jag sov i sängen eller i soffan. Riktigt skönt var det iaf. Sandra ringde här på morgonen och sa att det hade snöat massor i natt när hon var fyllechaffis till Uppsala. Jag blev tvungen att kolla ut och fixa lite frukost när jag pratade med henne. Och det har  säkert kommit en decimeter snö i natt, vilket har resulterat i att min bil är inplogad, vilket jag inte är allt för lycklig över då jag måste ut och skotta fram den för att kunna ta mig ut till stallet. Och det är ingen rak och fin väg ut till Stenalma heller, utan snarare som en kostig vissa bitar. Men det går an, jag kommer nog ut. Hade tänkt att jag skulle rida en sväng på båda idag, men dom får helt enkelt vila idag med, det toksnöar och blåser. Varken jag eller hästarna kommer att bli lyckligare över att ut och rida.

Igår kväll så satt jag hemma och Lovisa och prata och drack te. mycket trevligt som vanligt. Vi tog oss ut på en kort prommis innan malin och josse ringde och sa att dom var i Öregrund och ville träffa oss. Men under den tiden vi var ute på prommisen så snöade det massor och blåste. Mysigt men inte allt för trevligt.

Nu ska jag ta mig i kragen och ta mig ut till stallet, samt att jag funderar på att åka till Östhammar och storhandla. Det börjar bli lite tomt i både skåpen och kylen. Frysen är nog det ända som är riktigt fullt.


osminkad och stallklädd.

Köksbordsfylla

Är detta ett nytt uttryck för att sitta hemma och dricka?! Egentligen så när man sitter hemma sitter man ju runt ett bord och dricker och blir onykter eller full, så egentligen har man en köksbordsfylla. Så i min bekantskapskrets så verkar det finnas olika uttryck för hur man har tänkt att inta alkohol:

Förfest:
Precis som det låter, man ska festa innan man ska vidare. Alla åker oftast vidare till samma ställe, men splittras ofta.

Utgång:
Alltså ut på krogen eller resturang och dricka. Alla tappar bort varandra och det är ett himlans pysslande när man ska hem.

Köksbordsfylla:
Man sitter hemma hos någon och man intar alkoholen vid ett köksbord med vännerna och blir full. Vilket brukar vara socialt och trevligt.

Efterfest:
Efter festen eller efter köksbordsfyllan, man drar hem till någon och dricker mera, vilket man egentligen inte bör göra eftersom att hade man hållt sig till den mängden alkohol som man intagit under festen eller köksbordsfyllan räcker och blir över i de flesta fall. Man skulle nog må bra mycket bättre om man hade skippat denna festen dagen efter.


Jag och Martin för ett par år sen när vi var på bowlan, alltså efter förfesten och innan efterfesten allstå på utgången.

Jobbat för mycket eller?!

Här ligger jag i soffan på min lediga lördag. Jätte skönt, men är lite rastlös, jag ska ju inte jobba idag. Känns lite halvskumt faktiskt. Har jobbat alledels för mycket på senaste tiden men det får nog gå an iaf. Ikväll blir det lugnt. Martin är i skärgården med grabbarna och jag är hemma. Det blir nog soffläge ett tag till iaf innan jag gör något annnat. Väldigt lugnt med andra ord.

När mörker och kyla ligger kring vårt hus....

...då vill vi vänta på julen kring ett levande ljus.

Denna sång passar rätt bra nu. Det är mörkt och det är kallt, jag eldar gärna levande ljus den här tiden på året, det är mysigt tycker jag. Nu går vi egentligen bara i väntas tider, man pratar om att si och så länge är det kvar till jul och om man har köpt alla julklappar, så just nu är det inte svårt att hitta ett samtals ämne. Jag är iaf nästan klar med julklapparna. Men städningen är kvar, men det kommer nog att bli så fint tills julen är kommen i mitt hem.

Lussebullar

Eget recept för ca 20 lusskatter

50 g jäst
100 g smör
1 dl mjölk
1,5 dl grädde
1 ägg
7-8 dl vetemjöl
1dl socker
1 g saffran (2 påsar)
1/4 tsk salt


Stöt saffranet, smölt smöret tillsammans med saffranet (mer smak då), häll i mjölk och grädde, värm till 37 grader, smula ner jästen, häll över degvätskan, lös upp jästen, tillsätt sedan socker, salt, ägg och vetemjöl, arbeta ihop degen, den ska vara lite kladdig, låt jäsa i 30 min, baka ut till lussekatter eller längder. Låt jäsa ytterligare 30 min, pensla med ägg, (jag har alltid på pärlsocker och russin), grädda i 7-8 minuter i 225 grader i mitten av ungen.


Lucia

Idag är det den trettonde december, elva nätter kvar till jul, tredje advent, lucia dagen. Idag klär många flickor (och en del killar) på sig vita särkar, knyter röda band eller glitter runt midjan, glitter eller lingonkrans i håret. Eller en av tjejerna, det breda röda bandet i midjan och kronan med ljusen i håret. Jag har själv varit där en gång. Att en gång få vara lucia, det finns många som inte har fått vara det. Men jag har det en gång. Jag gick i femman, men ändå, det var iaf någon gång. Jag har senare alltid varit med i Luciatåg. Jag gillar att sjunga och Lucia är verkligen något speciellt. Det mäktigaste luciatåget jag varit med om är när jag gick på Brux, vi sjöng sankta lucia tvåstämt upp genom hela bruksgatan (korridoren) på Brux, så jävla mäktigt. Och helt underbart lät det. Jag ryser när jag tänker på det fortfarande.

Idag är det lucia, jag har en saffransdeg på gång. Jobb ikväll naturligtvis, men det blir med glitter i håret, det är ju lucia. I fredags var gräsöskola och lussade för pensionärerna.


Kvällsprommenader

Jag och Lovisa har lagt till oss en ovana, eller det är väl en bra vana egentligen. Vi går ut och går på kvällsprommenader runt 21 snåret på kvällarna. Dels för att vi båda behöver rensa tankar och hjärtan och det är bra motion samt att vi umgås. Jag är så himla glad att jag har Lovisa. Utan henne skulle jag nog inte funka. Nu ska jag krypa ner i soffan och kolla scrubs, och imorgon är det jobba som gäller igen. 7-12,30.

Min vardag


Vattar i höbalen med sitt nya vinertäcke!


Sovande Felix i våran säng


Karri, Sandra och Vattar


Karri ska tömköras


Utehästar i det som var en höbal.


Var på Globen och kollade Stockholm international Horse Show med Sandra


Suddigt, men Karri är start klar


Julpyntat i stallet


Fel dag

När man vissa dagar har fel dag, blir det lite konstigt. idag eller ikväll har jag haft onsdag, skulle kolla på Bonde söker fru, men inte vart det något med det inte. Men men. Sen ska man försöka ställa in sig på att det är tisdag istället och onsdag imorgon. Konstigt hjärnan funkar ibland.


RSS 2.0