Kväll

Nu för tiden blir det ju kväll så fort, eller det  blir mörkt fort iaf. Känns som nätterna är långa och mörka. Jag har en tendens till att gärna fastna vid datorn på kvällarna. Men jag måste bli bättre på att blogga här isf. Annars finns det ju ingen anledning att sitta här egentligen. Eller jo, fastnar på facebook brukar jag kunna vara rätt duktig på att göra. Det är egentligen lite läskigt då man har koll på vad typ alla gör, och alla har koll på en. Men det är väl nästan som när man var yngre när man satt på lunarstorm och allt vad det nu var. På den tiden hade lilla_lina som användar namn överallt. Jag är inte speciellt lång och på den tiden vägde jag inte många kilon heller, dels för att jag var smal ändå, men sen så gjorde ätstörningarna och min psykiska ohälsa att jag gick ner mkt mer än vad som var bra för min kropp. I några månader levde jag på vatten, gurka och mariekex. Inte så vidare nyttigt kanske. Men ner i vikt gick jag iaf, och det var det jag ville. Jag tror faktiskt inte att jag hade en normal bild av mig själv då. Men det är en helt annan historia.

Ikväll har jag funderat på om jag ska lägga mig och läsa. Håller på med Den förlorade symbolen av Dan Brown. Den är riktigt bra så den kan jag rekomendera, eller om jag ska kika lite på teve. Har för mig att scrubs börjar kl 23 på måndagar. I vilket fall som helst kommer jag att krypa ner i sängen och läsa lite innan jag somnar.

är det någon som har ett bra tips på ny bok när jag är klar med den jag läser nu?


Advent

Det är mysigt när det blir advent. När man får sätta upp ljusslingor, stjärnor och stakar. Allt blir lite lättare då, då det blir lite ljus överallt. Jag gillar julen och allt där omkring. Det är mysigt. Men det hade varit skönt med att det skulle kunna varit några minusgrader och lite snö. Men men. Man kan inte få allt.

Saknar vintern!


Hemmasysslor

Undrar egentligen hur mycket det är som man behöver göra för att få ett hem att gå runt. Just nu är det lite plock och pyssel, viker tvätt, diska, städa, hålla ordning etc. Listan kan göras hur lång som helst.

Bara för att jag älskar!

På måndag har vi officiellt varit tillsammans i 8 långa år. Och fler hoppas jag att det blir.


Ett liv fullt av... ja vaddå?!

Det känns som livet är fullt av massor, fast jag undrar vad det är fullt av. Jag jobbar ca 110 timmar i månaden, vilket inte är så mycket egentligen. Sen tar hästarna upp en stor del av tiden, då jag även hjälper till/jobbar på Snäcksjön ett par dagar i veckan. Sen så är ju Martin hemma på helgerna och då ska vi ju hinna med varandra oxå. Så egentligen är det inte så mycket jag gör, men ändå lyckas jag fylla upp hela dagarna. Och mer kommer det säkert bli. Imorgon är jag ledig. Ska rida med Marie på morgonen. Sen tänkte jag försöka städa det sista i lägenheten. Och eventuellt åka med Jenny och barnen till Östhammar, och då tänkte jag försöka skriva ett CV och kopiera mina betyg och försöka gå till avdelning 2 Geriatriken på Östhammars vårdcentrum och sätta upp mig som timvikarie. Eller höra om dom är intresserad. Känns som jag inte får göra det jag är utbildad till nu när jag jobbar på äldreboendet. Fast idag fick jag faktiskt linda ben vilket ssk brukar göra annars. Så det kändes ju lite roligt iaf. Kommer nog få göra det nästa vecka oxå. Men håll en tumme att dom behöver uskvikarier!


God morgon

Idag har jag planer, eller hade. Det regnar ute. Jag hatar regn. Hade tänkt att åka till stallet, vilket jag kommer att göra ändå. Men skulle rida båda. Men är inte sugen alls i detta väder. Så det blir nog till att lösdriva dom på banan istället och pyssla lite i stallet. Jag hade även en idé om att jag skulle putsa fönstrena, men även det blir det inget av då det regnar och är tråkigt. :( Så det blir nog till att städa istället. Kanske skulle lägga upp lite bilder på vår lägenhet när jag städat här, vad tror ni om det?! Har en massa tvätt sen i lördags att vika. Men jag orkar bara inte. Men jag är väl tvungen.


Vinter

Nu går det nog inte att komma ifrån. Nu är det vinter. Eller början till iaf. Vaknade nu på morgonen, det är vitt på taken och biltaken. Nu är det kallt. Ska hem till mamma och pappa och sätta på vinterdäck på SAABen idag. Känns som att jag behöver det så jag kan slira ut till stallet. Känns lite läskigt just nu. Men det kommer att gå bra idag iaf skulle jag tro. Nu ska jag äta lite frukost.

Sjukresor

Jag har i två dagar nu åkt med sjukresor in till UAS med två olika pensionärer på sjukhus besök. Pensionären blir hämtad hemma hos sig vid dörren och sen avlämnad på rätt ställe på UAS. Och ändå gnäller dom på att dom får betala hundra kronor för den tjänsten. Och så säger dom att det är dyrt för att dom är pensionärer, men får riktigt bra service ändå. Hundra kronor för att åka dörr till dörr tycker inte jag är dyrt. Ska man ta buss konstar det 80 kr till Uppsala och då har man ca 15 min gångväg till UAS oxå, så gnälla tycker jag inte att dom ska göra när dom får åka så förmånligt ändå.

Ursäkta att jag blir irriterad, men vissa kan inte se vad dom får för dessa pengar. *suck*

Torsdags förmiddag

En helt vanlig november torsdagsförmiddag snöar det här i Öregrund. Inte mycket. Men lite. Dagen har inte bestått av så mycket egentligen. Mest bara tagit det lungt och låtit dagen rulla på i sin egentakt. Jag behöver verkligen ta tag i diskbänken och städa. Men jag har verkligen inte motivtionen till det just nu. Men vi får se hur det blir under dagen!

Dålig

Emellanåt känner jag mig riktigt dålig på det mesta. Jag är dålig på att blogga här, även fast jag tagit mig själv i örat och sagt att jag ska bli bättre. Men det kanske iaf inte är ngn som bryr sig, eller jo det vet jag. Evelina bryr sig och det är jag mycket glad över. Idag hade jag tänkt att jag skulle städa och fixa, men hur gick det då, inte alls naturligtvis. Vad arg jag blir på mig själv och tycker att jag är dålig. Men varför ska jag tycka att jag är dålig, jag får ju inte direkt ngn mer positiv energi av detta och det gör ju inte saken bättre direkt. Men nu ska jag ta tag i något så jag inte är så dålig längre. 

Snö

Idag var jag med om höstens första snö. Det var dock inte så mycket, men lite var det allt. Jag och Sandra var ute och red i snövädret och kallt som attan var det. Men mysigt. Nu börjar jag faktsikt längta lite till vintern. Jag tycker det är mysigt med snö och när det är mörkt så man kan tända ljus och ha det mysigt. Men det är nog inte långt ifrån nu. Måste nog åka och sätta på vinterdäck på bilen.

RSS 2.0