Borta med vinden

Efter 24 timmars arbete på två dygn samt festandes där emellan är man inte mer än borta med vinden härifrån på ett tag.

Återkommer imorgon när balansen är skapad. 

Efter jobbet en fredagskväll

Nu är jag helt färdig. Så skönt att komma hem efter ett jobbpass och bara ta det lugnt. jag tänkte poppa lite popcorn och mysa lite i soffan. Sambon är hos mor sin och jag ska ändå upp och jobba imorgon så det gör mig inte så mycket att vara själv ikväll.

Helgen blev lite annorlunda i jobbpassen, men det gör inget. Fler timmar och slutar tidigare så jag tänker inte klaga. Nog för att jag är trött. Men jag vet att det kommer gå bra. Jobbar med bra folk hela dagarna så det känns skönt.

Men nu ska jag nog kolla ett par avsnitt av scrubs och somna på soffan en stund innan jag beger mig mot sängen och john blund.

Godnatt gott folk!


Mina jeans jag köpte förra månaden

Dom sitter verkligen inte bra längre. Eller det är ju positivt med tanke på att jag gått ner. Måste nog leta upp skärpet...

En dag med mamma min

Åkte till stallet innan jag åkte och träffade mamma. Sen samåkte vi till Thuns. Jag shoppade en tröja som jag så länge velat ha och ett par täckbyxor. Sen ramlade det ner lite smått och gott naturligtvis. Köpte lite nya trosor och ett linne. Hittade lite till Martin oxå.

Sen begav vi oss till Östhammar och till Adas kaffestuga och åt lite lunch. Sen skildes vi åt och nu sitter jag här. En halv timma kvar innan jag börjar jobba. Känner mig inte jätte taggad men det går nog bra!


Att göra av med pengar

Är ibland det roligaste som finns men det svider rätt bra i plånboken oxå. Men idag har jag köpt en present åt mig själv eftersom jag varit så duktig att gått ner i vikt. En adidas tröja som jag velat haft hur länge som helst. Dyr va han oxå. Men såååå snygg!


Nog att jag ser ut som en mupp, men kolla på tröjan istället. Den är bara sååå mycket jag.

Fredagsmorgon

Sov riktigt gott i natt, så nu är jag utvilad. Ska kika om jag har några kläder att sätta på mig, det är som vanligt att man aldrig har något att sätta på sig trots aatt man har massor med kläder.

Ska bege mig mot Thuns med min kära mor idag. Men innan dess ska jag åka upp och fixa stallet. Har även fixat alla räkningar. Det är himla lätt att göra slut på massa pengar helt plötsligt. Men tyvärr är det sånt man måste fixa.

Ikväll blir det jobb och sen stupar jag nog i säng. Upp och jobba till kl. 7 imorgon bitti igen.

Är förresten glad över alla kommentarer jag får. Fortsätt att kommentera!! :)

Sängen?!

Efter en film i soffan brukar jag vara helt färdig för sängen om jag inte redan har somnat. Den här gången somnade jag inte. Men nu skulle jag kunna göra vad som helst för att lägga mig i sängen.

Väntar på att badrummet ska bli ledigt så jag kan borsta tänderna och ta ur linserna som är toksuddiga.  Har haft en dag jobbigt med linserna. Händer inte ofta men idag så verkar det vara en sån dag.

men är det lagligt att krypa ner redan nu?! Klockan är snart halv 10 och jag har jobbat idag. Vore skönt att ha sovit någon natt ordentligt innan helgen. Jobbar hela lördagen och börjar kl 13 på söndagen så jag hade tänkt att ha lite helg på lördagen iaf. Om det blir till fjälle eller om jag är hemma får lördagskvällen utvisa.

Förresten

-1 kg till på vågen! Nu har jag totalt gått ner 7 kg sen 1 december! 

BRA JOBBAT LINA!!! 


Dålig dag

Idag har det inte kommit mig för något att blogga om. Inte heller har jag haft tiden riktigt. Hoppas på en bättre bloggdag imorgon mina vänner.

Nu blir det chokladmousse med vispgrädde tillsammans med hjärtat mitt i soffan.


Vad ska man med alla grejer till?

Ett hem fylls lätt med massor med grejer. Mycket som man egentligen inte behöver. Jag tror att det finns flyttlådor i källaren som vi inte packat upp sen vi flyttade till lägenheten här för 1½ år sen. Och dom sakerna verkar jag faktiskt inte sakna.

Vi lever i ett prylsamhälle. Bara man tittar i sin jacka eller väska finns där en massa saker. Men blir någon egentligen lyckligare av att ha massor med saker omkring sig?

Jag vet att jag har massor med onödiga saker. Varför slänger jag dom inte då?! Fast jag är inte heller en sån som sparar och hamstrar på allt.

De barn som föds och växer upp nu har bra mycket fler grejor och prylar än vad en själv hade som liten. Och mår dessa barn bättre eller blir dom lyckligare? Jag vet faktiskt inte. Men jag tror inte det.

Tänk om vi skulle bara ha det vi behövde. Då skulle det vara kalt istället, jag vet inte om det är så mycket bättre. Men jag tror att vi fortfarande skulle vara lyckliga om vi var lyckliga av andra orsaker.

Jag har mina vänner som gör mig lycklig. Min älskade sambo. Mina hästar. jag är lycklig överlag skulle jag tro. Men utan er hade det varit tomt. Ni vet vilka ni är som förgyller mitt liv, och jag är så otroligt glad för att ha er! Ta verkligen åt er att jag har er varmt om mitt hjärta.

Nog för att jag inte är helt emot prylar. Men jag skulle behöva en ny dator...

Vad vill jag göra egentligen?

Jag börjar fundera på om jag verkligen vill gå som timvikarie där jag är just nu. Eller vill jag gå tillbaka och jobba som barnskötare. Det vore rätt skönt att jobba måndag-fredag. Utan kvällar och helger. Samtidigt som jag skulle vilja jobba som undersköterska. Och så skulle jag vilja plugga till sjuksköterska.

Man står i många val i livet, just nu vet jag att jag har mina timmar jag kan jobba på och så. Men samtidigt vill jag utvecklas. Idag känns det som jag står och stampar lite på samma ställe. Vi får se vad som händer i framtiden.

Hemma frun

Vissa dagar är jag riktigt huslig av mig. Idag är nästan en sån dag. Jag har tvättat verkligen allt. Jag har bäddat rent i sängen. Helt underbart! Jag ska ta mig an diskbänken hade jag tänkt. Tanken var även att jag skulle motionera dammsugaren, men jag vet inte om jag ids. Men det är väl tanken som räknas?!

Jag kan verkligen få mina ryck då jag gör hur mycket som helst hemma och det är jätte fint. Men vissa perioder fungerar inget alls. Det är tråkigt när jag är i de perioderna för jag tycker om att ha det fint och så, men vad gör man inte när man verkligen inte orkar?! Då får allt helt enkelt bara ligga. Idag är nog en såndär halv dag då jag skulle kunna göra massor, och vill. Men orkar inte riktigt. Vems krav är det egentligen att jag ska ha det fint? Det är nog bara mitt eget huvud som vill att jag ska ha det fint.

Men nu ska jag nog ta mig an ett rum iaf så det blir städat. Man behöver faktiskt inte städa allt på en gång...


Jag måste bli bättre med maten

Senaste veckorna har det inte funkat ngt vidare med maten. Jag vill ju ner i vikt och då går det inte att slarva. Så idag har jag tänkt att det ska bli tonfisksallad till lunch. Och till kvällen blir det stuvade makaroner och falukorv. Men jag får nog göra mig lite sallad till det oxå. Jag bara måste bli bättre på att äta mera grönsaker. Lite kokta grönsaker ikväll kanske?!

Senare ska jag och Martin iväg och handla så vi får se till att det slinker ner lite nyttigheter i korgen.



Hemma lagade köttbullar med hemgjort potatismos och en massa sallad. Mumma!

Karlar/killar/pojkar och sängkläder

Det verkar inte vara något som dessa bryr sig om. Många av mina killkompisar är inte så jätte bra på att byta sängkläder och hålla dom fräscha.

Men det är ju inte direkt uppeggande av sängkläder som står upp av sig själva. Man ligger ju i sängen många timmar om dygnet och det är klart att det blir skitigt. Många av dessa killar är hela och rena och det verkar  väldigt viktigt för dom. Men när man då kommer till sängkläderna så är det en helt annan sak.

Ibland kan jag tänka att där skulle jag aldrig lägga mig. Och man har sett gång på gång att det inte är bytt. Det tycker jag är lite halv snuskigt. Nog för att på fyllan så bryr man sig inte så mycket om det, men det är iaf trevligare att vakna i fräscha sängkläder.

Jag vet hos tre killar som bodde tillsammans i ett hus, där tror jag inte det byttes sängkläder på de månaderna de bodde i huset. Om man då ska ha hem en tjej (dessa killar var singlar allihopa), hur fräscht är det då att ha sängkläder som står av sig själva?!

Undrar vad som har missats hos dessa killar. Om jag hade varit singel hade faktiskt detta med fräscha sängkläder varit en bidragande faktor till ett förhållande eller inte. Nog för att jag inte är världsbäst på att städa och hålla ordning. Men min säng är något speciellt och det ska vara rent och fräscht.

Jag byter mina sängkläder varannan vecka ungefär, och ser jag att det blivit skitigt så självklart byter jag och tvättar mer om det är så. Men det har varit med mig ända sen jag bodde hemma. Och jäklarns den som lägger sig i min säng med kläder. Det är strängt förbjudet.


Jag gillar annars att ligga under ett täcke i soffan, men det täcket har jag bara i soffan och ingen annan stans. Och där kan jag lägga mig med kläder på, men inte i sängen inte. Nej nej, där går min gräns.




Inte min säng. Den bilden är lånad, men det skulle inte skada att ha det såhär.

Snökaos

Sitter och har teven på, nyhetsmorgon och nyheterna. Dom rapporterar om snökaos som kostar Sverige 150 miljoner kronor om dagen. För mig känns det rätt långt bort. Här uppe i lilla Öregrund så är det bara vackert. Inget kaos någonstans. Nog att det är kallt ute och halt på vägarna, men något kaos vet jag inte om jag kan kalla det. Det verkar mest som att det är Sthlm som är drabbat.

Jag hade förstått om det hade varit 1 m snö som kommit, och det verkligen var kaos. Men nu är det bara det att det är svensk vinter. Men ändå kan inte folk (läs stockholmare) förstå det. Det är som första gången det kommer snö på vinterhalv året, det blir alltid som en chock för dom, och det blir totalt kaos. Förstår inte folk att snön kommer någon gång varje vinterhalv år?!

Det känns skönt vissa gånger att man inte bor i de stora städerna, här blir det faktiskt inte kaos på samma sätt när det kommer 2 cm snö. Bussarna går ändå, och det går att ta sig fram med bilen.

Det är mycket märkligt, dessa människor är mycket märkliga, dessa stockholmare...



Aradis tar sig fram även fast det är massor med snö.


Ny design

Jag tror att jag kommer trivas bättre med det här, men lite ändringar kanske återstår. Bara mitt tangentbord vill funka. Får slå ner tangeterna.


Tvätt

Nu har jag maskin nummer två i maskinen. Skönt att få undan lite tvätt. Hinner nog köra en maskin när jag kommer hem från jobbet också. Jag bör verkligen kosta på mig en ny torkställning den här månaden. Tycker det är grymt jobbigt att ha en liten från IKEA som jag bara får på en maskin. Så när jag tvättar tröjor och linnen får dom torka på galge för det finns helt enkelt inte plats för att hänga dom på ställningen. Vilket är lite besvärligt ibland.

När sommaren och våren kommer kommer jag att kunna ha min lilla torkställning på balkongen och då kommer den ju verkligen att torka fort. Men nu får man allt dras med att det inte får plats så mycket, så reslutatet är egentligen att man får tvätta lite nästan varje dag om man inte orkar gå ner i tvättstugan. Vilket jag är alldeles för lat för att göra idag.

Nu ska jag lägga mig en stund. Börjar jobba om två timmar så att det blir skönt att vila lite.


Kallt om tårna

Idag gick jag upp tillsammans med Martin, jag åkte ut till stallet och träffade Anna. Det är kallt idag och snöar en hel del. Men jag tog mig iaf i kragen och red Vattar och hade Karri som handhäst. Det går så himla bra att motionera dom två så när man bara kör kondition. Och då behöver man bara vara ute ca en timma. Dom är så duktiga båda två.

Planen idag är att tvätta en eller två tvättmaskiner. Jag har både slut på trosor och strumpor, så det är verkligen dax. Det är bra skönt att ha tvättmaskin i lägenheten även fast det funkar bra med tvättstugan med. Kanske skulle ta mig ork att gå ner och kolla om det är ledigt. Då kan jag bädda rent i sängen oxå. Men undrar hur mycket orken infinner sig till det.

I eftermiddag och kväll blir det jobb. Vad kvällen sedan kommer att kantas med vet jag inte än. Jag slutar halv 9 och då är faktiskt kvällen fortfarande ung. Så vi får se vad som händer. Nu ska jag ta mig an att fixa lite fisk till lunch.

I ett kök

För att ett kök ska kunna fungera behöver man egentligen inte så mycket kan man tycka. Men när man väl börjar tänka igenom vad man behöver så är det rätt mycket. Dels redskap, men även ingredienser och råvaror för att man ska kunna laga mat eller baka. Egentligen kanske man skulle klara sig på en kastrull, en slev, en stekpanna och en plåt, och kanske en visp. Men vad skulle man få ut av det?! Antagligen väldigt mycket, fast samtidigt väldigt lite.

Jag gillar att hålla på i köket, både att baka och att laga mat. Nog att det kan vara tråkigt ibland när man är själv och fixar, men samtidigt kan man ju göra det fint för sig själv. Varför kostar man inte på sig att göra det fint för sig själv? Det är ju inte mycket begärt av sig själv att bara lägga upp maten fint. Det ser ju så mycket trevligare ut.



Helt hemmagjorda semlor som jag bakade i tisdags. Mycket goda blev dom.

Från elev till handledare

För inte allt för länge sen var jag elev, och fick lära mig av någon annan som kan det jag skulle lära mig. Men idag slog det mig att nu har vi elever på arbetsplatsen och nu är det JAG som ska lära ut det jag kan. Det känns lite skumt. Samtidigt som jag känner mig säker i min roll på jobbet, så måste man ändå tänka en extra gång och förklara för att någon annan ska lära sig. Nu är det inte längre jag som ska se och lära allt, utan nu är det någon annan som ska det. Men självklart om man byter jobb så ser man och lär i början. Men mycket av vården är den samma. Den första mars får vi en ny elev. Det är alltid rörigt i skallen de första dagarna man går som elev innan man känner sig hemma på stället. Och på ett sätt är det skönt att ha varit elev för inte allt för länge sen. Det är lättare att förstå dom nya eleverna.

Semlor

Jag håller som sagt på med semlor. vilket göra det är, ska jäsa i många omgångar. Men dom blir nog riktigt goda. Degen är god iaf. Så nu är dom inne på sista jäsningen innan utbakning. Och nu bör jag dammtorka under tiden så jag kan dammsuga...


Orka....

Var befinner sig orken?

Inte hos mig iaf.

Jag har tagit mig i kragen och gjort semeldeg nu iaf. Sen ska den bara färdigställas. Och jag vet att jag måste dammsuga, men orken infinner sig inte. Sätta på lite bra musik och poppa loss kanske?!

Hydrokortisonsalvor

Var och visade upp mina utslag, eller prickar. Antagligen är det utslag som beror på att jag är stressad/orolig. Det finns mycket i mitt liv som oroar och stressar mig. Och nu säger min kropp ifrån. Men det är inte mycket mer att göra än att försöka stressa ner och ta det lugnt.

Fick två hydrokortisonsalvor som jag ska smörja med för att lindra att symtomen (kliningarna). Så det är bara att smörja.


Distriktsköterskan

Dom ringde från vårdcentralen nyss. Om en timma ska jag träffa distriktssköterskan och visa upp mina prickar. Hoppas på att jag får någon salva eller ngt. Känns som jag alltid har ngt som blir fel.

Återkommer när jag kommit hem.


Ledig dag idag

Idag är jag ledig. Jätte skönt. Har jobbat mycket nu på sistånde så det är så skönt att bara ha en dag och bara vaara ledig. Tanken idag är att dmmsuga lägenheten, åka till stallet och prommenera med Lovisa. Jag har även funderat på att baka semlor.  Det är ju fettisdagen idag, och eftersom jag inte kan äta vanliga semlor, det är ju madelmassa i dom så tänkte jag gör egna idag. Har inte ätit en enda i år, jag älskar förvisso semlor men nu går det ju inte att bara gå och köpa ett tvåpack.

Jag sitter och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp, inatt har det kliat som f*n på mina utslag, det här går bara inte. Jag måste få kunna sova.

Tävlingen

Vi gick inte vidare i tävlingen, men Vattar var riktigt duktig och gick riktigt bra. Är mkt nöjd över honom, han var taktren och mjuk och lyssnade på minsta lilla vink. Trots att vi var med i lättklass var det många fina ekipage. Min motivation ligger inte på topp, men jag är nöjd ändå.

Nu blir det nya tag.


Denna bild får mig att längta efter sommaren och börja träna mer med hästarna.


Livet i en kalender

Många av oss liksom jag lever i en kalender. Har man inte kalendern så vet man inte om man kan svara ja eller nej på något. För att mitt liv ska fungera så behöver jag skriva upp det mesta som jag ska gör för att jag ska komma ihåg det eller organisera mitt liv. Det mesta består av jobbtider. Jag har ju inget vanligt 9-17 jobb, utan jag börjar och slutar olika nästan varje dag. Just nu består största delen av jobb jobb och åter jobb. Jag börjar känna mig en aningens stressad. Får jag ihop timmarna så jag klarar mig nästa månad? Jag sitter och räknar och har full koll på det i min kalender. Hade jag inte den skulle jag inte komma ihåg vad jag ska göra. Besvärligt.

Konstiga utslag

I lördags rakade jag benen och togbort med hårborttaagningsmedel, inget konstigt med det eftersom jag har använt det förut. Men nu är benen helt fyllda med utslag och kliar som attan. och nu har det även börjat krypa fram på underarmarna oxå. Riktigt riktigt jobbigt. Det kliar så jag blir helt tokig. Annars har dagen börjat bra. Solen skiner och då tänkte jag att jag skulle ut och rida och fixa i stallet, men det är -10 på termometern. Snorkallt med andra ord. Eftersom jag fick mitt allergianfall en kväll när det var jätte kallt, så håller jag mig inomhus när det är såhär kallt, om jag inte måste ut. Så där sket sig den ridturen. Jag vill ha min kallelse till UAS allergi enhet nu. Jag tyckter att jag borde kunna få reda på vad det här är nu. Det är jobbigt att gå och vara rädd/orolig för vad det kan vara. Det blir en begränsing i ens liv. Vad kan jag äta? Vad kan jag utsätta mig för? Men än så länge går det, och jag har börjat prova mig lite försiktitgt fram. Det jag inte utsätter mig för är nötter då det oftast väldigt allergiframkallande. Men jag överlever iaf!

Tävling idag

Nu har jag kört ut martin till ön. Sitter och väntar på färjan. Sen bär det av till stallet och sen till jälla ridhus och ridhuskeppni. Är nervös men det kommer nog gå bra. Sötaste Molly får jag träffa idag!

Egentligen inte så mycket

har jag att skriva om idag. Mest att dagarna rullar iväg och jobb rullar in. Ikväll blir det jobb 16-21,15. Och på söndag ska jag vara på demensavdelningen. Hade egentligen tänkt att vara ledig. Men vad gör man inte när det är kris?



haha... tar alltid bilder när jag sitter i soffan av ngn underlig anledning.

Tung dag på jobbet.

Idag började jobbdagen med att vi var underbemmanade. Ordinarie personal kom in och stöttade oss samt att vi fick tag i en annan tjej. Dagen har rullat på bra men jag har varit trött och orkeslös. Jag undrade tom hur jag skulle ta mig de sista metrarna hem. Nu kommer jag stupa i säng. Gonatt gott folk!





Livet som uska är inte alltid en dans på rosor.


Sjuk?!

Idag är det verksamhetsplanering på jobbet, endast vikarier, bara för att man idag inte får bli sjuk så känner man sig naturligtvis dåligt. Halsen värker, jag hostar och snorar. Inte mycket att göra åt. Bara ta två alvedon och knata iväg. Men det hade jag nog gjort i vilket fall. Jag hatar att ringa mig sjuk. Dessutom är jag för snål för att "bli av med timmarna".  Och idag jobbar jag 7-20. Imorgon börjar jag 12 så jag behöver inte stiga upp i ottan iaf.

Inte min dag igår

Dagen började med att jag blev inringd på jobbet, vilket egentligen är bra då jag får lite fler timmar. Vilket det är inte allt för gott om den här månaden. Efter jobbet kom jag hem och konstaterade att jag behövde handla. Tog med mig plånboken och knata iväg till Konsum. När jag ska betala så märker jag att jag inte har med mig kortet. Kom på att det ligger kvar i handväskan hemma. Går hem och hämtar kortet och när jag drar igen dörren så har jag lämnat kvar nycklarna inne. Vi har sån dörr som går i lås av sig själv, typ klassrumsdörr. Så jag får be att han som har huvudnyckeln till våra lägenheter låsa upp. Sen när jag ska iväg till Östhammar så kör jag fast när jag ska in och kika till hästarna på snäcksjön, men kommer loss iaf. Rider Vattar på banan och efteråt när vi är klara så drar jag på storklot på banan när jag går. Och till sist så slår jag huvudet i en sadelhängare när jag ska kasta jackan över min ena sadel. Det var som inte riktigt min dag igår.

Föreläsning

I fredags var jag på en mkt intressant föreläsning av Ola Polmé. Den handlade om demens och hur man jobbar proffessionellt. Den var mkt givande och han var mkt pedagogisk. Han utgick ifrån hur hjärnan var  uppbyggd och hur det kom sig att vissa handlade på vissa sätt. Det sista som sviker en är känslorna, för utan känslorna skulle vi inte kunna överleva. Det är därför känslorna lättare "läcker ut" hos en demenssjuk person. Han gav många bra fall beskrivningar och förklarade runt dessa. Mkt mkt lärorikt. Alla som jobbar inom vården borde verkligen gå på ngn föreläsning med honom.


Ibland vill inte kroppen och livet samarbeta

Vad svårt det ska vara för kroppen att förstå att den ska vara pigg och kry. Orka och vara i form. När man som bäst behöver det. Jag är just nu fruktansvärt trött, kroppen vill eller orkar inte. Imorgon har jag ett 07-20,30 pass att se fram emot och jag är helt slut på alla plan. Men har jag tagit på mig jobb måste jag. Så ikväll blir det nog ett par avsnitt av scrubs. Sen blir det sängen, eller jag somnar väl i soffan som vanligt, och tar mig sen sovandes in till sängen där jag tillbringar resten av natten.

Jag skulle hellre känna att kroppen var fit for fight just nu. Men det vill sig inte rikitgt. Men jag har sån tur att första 8,5 timmarna på jobbet får jag jobba tillsammans med Lovisa. Det känns jätte skönt. Det lättar upp hela mig. Jag är så glad att jag hara dig Lovisa!

Snabbis

Idag skiner solen. Det var länge sen den gjorde det nu. Det gör att mitt humör växer uppåt en aning. Det är dessutom en fredagseftermiddag som väntar. Men jag ska till Östhammar på föreläsning. Kommer nog att bli intressant hoppas jag på. Kvällen vet jag inte än var den bär iväg. Men det blir lungt på alla fronter den här helgen. Finns många olika orsaker. Men inget att oroa sig över.

Nu ska jag ta Passaten och brumma iväg och hämta Lovisa och Cissi för att bege oss mot Östhammar.

Varför är jag alltid inblandad?!

Varje gång det händer ngt oväntat med hästarna så är jag alltid med i bilden. Eller alltid och alltid, men ofta. Idag när jag och Anna var till Östhammar och åt lunch så ringer det på hennes telefon att det är hästar som har rymt och hon letar efter hästägarens nummer, varav hästägaren sitter vid bordet intill oss. Vi kastar oss i väg och letar efter hästarna. Jag och Anna finner dom på en avtagsväg. Hur kommer det sig att jag blev inblandad den här gången?!

förra söndagen som ni kan läsa om längre tillbaka i bloggen, när Bengan fick ett riktigt ordentligt kolikanfall som resulterade i Strömsholms djursjukhus. Då var jag med och vandrade i natten runt runt på stallplanen.

Tidigare i höstas så var en häst svårt skadad, vetrinären kom ut sent på natten, och vem var inte där om jag?!

Nog att det inte är så mycket som har hänt, men ändå. Det känns som när det händer ngt så finns jag alltid med i bilden.

RSS 2.0