Frånvaro

Det kan hända mycket i ens liv emellanåt. Just nu har jag varit inne i en sån period. Den gångna veckan har innehållt heltfruktansvärt mycket jobb. Jag har bara jobbat och sovit. Jag har inte haft något liv utanför känns det som. Sen har det i mitt liv hänt lite saker som jag inte kommer tala om här, och endast de närmaste runt mig vet om. Och vill jag berätta då gör jag det. Men nu känns det bra igen, och jag tror att jag är på rätt köl igen. Idag har jag vaknat upp till en dag då jag är ledig. Det är helt j*vla underbart! Så mycket som jag jobbat den här veckan så känns det skönt att bara få kunna vara ledig. Så idag ska det njutas fullt ut. Får se om det blir något Halloweenpary ikväll eller om jag stannar hemma. Har inte bestämt mig än.


Dimma

Idag när jag vaknade var det dimma ute. Riktigt vit tjock dimma som hade lagt sig över Öregrund. Jag tycker att dimman har något magiskt över sig som samtigit något man inte kan ta på. Man kan ju inte komma dimman nära, för den "försvinner" eller vad man ska säga. Man ser ju en viss radie omkring sig och sen blir det vitt. Men jag tycker att det är facinerande. Men dimman kan ju även vara farlig, både för båtar och biltrafik. Eftersom att sikten blir dålig och det kan inträffa olyckor. Undrar hur många båtar egentligen som har gått på grund och förlist i dimman när dom inte sett något.

Men under dagen idag har dimman lättat och solen har nästan velat titta fram. Nu är det verkligen höst ute och det är oifrånkomligt.

Middagsbjudningar

När man tänker på middagsbjudningar så tänker man att det ska vara välplanerat, fint dukat, inbjudet till en viss tid etc. Men varför behöver det egentligen vara så formellt?! Som idag så fick vi mycket mat över och vi bjöd över grannen, han skulle ju iaf bara sitta hemma själv och äta, så varför kunde han då inte äta med oss istället?! Jag gillar att det är lite avslappnat och inga krav. Men samtidigt är det väldigt roligt att göra iordning och planera ordentligt. Och lika trevligt är det med en spontan middagsbjudning. Vilket brukar kunna leda till en mycket trevlig och avslappnad middag i de flesta fall.

Idag blev det så delikat som potatismos och ungstekt falukorv, men tyvärr så var falukorven inte tillräckligt länge inne i ungen, så löken var lite hård. Men det var gott ändå.

Jag gillar verkligen hemgjort potatismos, mycket hellre än pulvermos. Jag har lärt mig att göra potatismos av pappa, och det är då rakt ingen bantar mat med det, utan det är både riktigt smör och mjölk eller grädde. Men så gott det är.

Jobbtider

Att jobba som jag gör, att både jobba dag, kväll eller natt, vardag eller helg har både sina för och nackdelar. Visst kan det vara väldigt skönt att vara ledig en vardag när man vet att alla andra ska upp och jobba, men samtidigt försvinner ju en del av det sociala med de som jobbar måndag-fredag kontors tid. Ibland är det bra surt att gå och jobba en hel helg. Men ofta går det väldigt bra. När man vet att andra har ledig tid tillsammans och en annan får ta och gå till jobbet. Samtidigt så hinner jag med saker i veckorna som andra inte gör. När jag själv jobbade måndag-fredag så var det tex omöjligt att kunna gå till apoteket när man var ledig eftersom att det hade bara öppet den tiden då jag var på jobbet. Det kändes inte så roligt, men samtidigt så var det helg när det var helg. Nu har jag inte helg på samma sätt som jag hade förut, utan nu har jag mina lediga dagar istället. Nog att dom är alldeles för många just nu eftersom jag inte har något jobb inbokat förrän nästa söndag. Det känns lite tungt, men har en hel del timmar planerade i slutet av månaden, så det känns skönt att veta att jag får lite pengar iaf.

Det här med att vara timvikarie och bara jobba när dom behöver en har både sina för och nackdelar. Jag kan själv bestämma när jag vill jobba samtidigt som att jag kan gå minste om jobb om jag inte kan. Det blir även rätt svårt att planera in vad man ska göra, eftersom dom kanske kommer att ringa och villa ha mig.

Men i det hela så trivs jag bra med att jobba såhär, det gör mig inte så mycket faktiskt. Men ibland är det bra tungt. Men det får gå ändå. Idag så ringde dom från jobbet och ville att jag skulle gå dokumentationsutbildning, och det känns rätt bra ändå, då vill dom ha mig kvar och det känns skönt. Så det löser sig nog med jobb. Nu kan jag iaf jobba på hela huset vilket ger mer arbetstillfällen och flera timmar.

Saker som följer med tidningar

Vissa tidningar har saker som följer med när man köper dom, som ett puder eller någpn skiva. Idag när jag gick och handlade på konsum och kikade på lite tidningar, kom det två flickor i 7-9 års åldern och började härja runt bland tidningarna i tidningsstället. "den här ska jag ha", "åh den här måste jag ha" etc. Alla dessa tidningar de kollade på var det någon leksak eller smycke som följde med. Det var inte själva tidningens innehåll som var viktigt utan vad man fick med. Så tidningsredaktionerna har nog kommit på vad som gör att de får sälja tidningarna utan att det egentligen är innehållet som är det viktiga. Och dessa tidningar placeras naturligtvis i höjd för barnen. Det kan inte vara lätt i det läget att vara föräldrar. Men jag tror att dessa flickor inte fick några tidningar idag. Men det fick mig att tänka till att man kanske inte alltid bara ska titta på vad man får med eller utsidan, det finns en insida i allt.


Tid och ork

Vissa perioder i livet har man helt enkelt inte tid eller ork för vissa saker. Just nu har jag varit inne i en period då bloggandet inte varit det högsta prio. Det finns så mycket mer i livet som är så viktigt än att sitta framför datorn och skriva ett inlägg som jag egentligen inte vet om någon läser, eller någon som bryr sig om vad som jag skriver just nu. Visst vet jag att det finns läsare som alltid läser min blogg, och det har jag haft dåligt samvete för att jag inte har uppdaterat så ofta som jag brukar. Men nu har jag helt enkelt tänkt att jag ska ta tag i bloggandet igen. Mycket av min tid på senaste tid har jag ängnat i stallet. Det tar tid med två hästar, men roligt är det och med att jag har fått mycket mer motion har jag även gått ner ett par kilo i vikt, vilket känns väldigt skönt, så nu ska trivselkilona bort.

Mycket av senaste tiden har även gått åt till att jobba. Jag har jobbat hur mycket som helst under september så oktoberlönen kommer vara riktigt trevlig. Men nu har jag bara jobbat 11 timmar i oktober och har inget inplanerat förrän nästa söndag den 18/10. Det känns lite jobbigt och trist då jag ändå inte kan planera mina dagar för dom kasnke ringer och vill att jag ska jobba. Det borde rulla in lite snart tycker jag. Jag får hoppas på det.

Förra veckan och helgen låg Martin ute på båt i Östersjön och jobbade. Det var jobbigt att inte ha honom hemma under nästan två veckor. Men vi klarade det. Och nu jobbar han två veckor i Sthlm innan han får komma hem igen. Det känns tungt. Men det går. I veckorna är det helt okej men på helgerna så är det bra tråkigt när han inte är hemma. Tyvärr jobbar mina tjejkompisar som jag brukar umgås med. Men det får gå ändå. Hoppas på en lugn helg. Inte för att jag är sugen direkt på att festa men man vet aldrig. Om någon vill hitta på något så finns jag på mobilen. Stallet är iaf inplanerat i helgen.

Men nu ska jag kika lite på teve och ta en kopp te tror jag. Sen är nog sängen ganska så nära iaf.

Kärlek
Lina


RSS 2.0